Durum simaliszt receptek

Szójás rozskenyér

Hozzávalók:

60 dkg durum simaliszt
60 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg szója granulátum vegamixes vízzel kétszer leforrázva
3 dkg élesztő 1/2 liter melegvízben
1 evőkanál mézzel felfuttatva + annyi melegvíz amennyi a dagasztáshoz szükség

Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt a mézzel és vízzel egy csavaros tetejű üvegben. Ezalatt keverjük össze a többi hozzávalót, és ha felfutott az élesztő, akkor öntsük hozzá, és dolgozzuk ki jó alaposan. Előmelegített sütőben először 10 percig nagy lángon, majd 40-50 percig közepes lángon süssük.


Morzsolt kukoricás fűszeres kenyér

Hozzávalók:
60 dkg teljes kiőrlésű liszt
40 dkg durum simaliszt
1 dl olívaolaj
1 evőkanál morzsolt oregáno
1/2 liter melegvíz
5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
20 dkg mirelit csemege kukorica felengedve
1 fej hagyma
1 fej zöldpaprika

Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt, mézet, és a vizet. Pároljuk meg kevés vízben a hagymát és a zöldpaprikát majd ha elfőtte a vizet, a kukoricával és az olívaolajjal együtt keverjük a lisztekhez. Ha az élesztő felfutott azt is adjuk hozzá. a többi összetevőhöz, amelyet előzetesen összekevertünk. Gyúrjuk ki majd egy órai kelesztés után tegyük kiolajozott formába, és először 10 percig nagy lángon, majd kb. 1 órát közepes lángon süssük a kenyeret.


Piskóta alap

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
25 dkg durumliszt
2 dl méz
1 kk. fahéj
2 kk. szódabikarbóna
1 citrom leve
1 dl hidegen sajtolt olaj

A szódabikarbónát elkeverjük a citrom levében. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. A masszát sütőformába öntjük és előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig nagy lángon, utána kb. 40 percig közepes hőmérsékleten sütjük. Tipp: ha a tésztát kettéválasztjuk, és az egyik felébe karobport teszünk, majd vegyesen a tepsibe tesszük, „tarka-tésztát” kapunk. Dúsíthatjuk a tésztát ízlés szerint mazsolával, mákkal, napraforgóval, dió és manduladarabokkal stb. Tehetjük gyümölcskenyér sütőformába, vagy muffin sütőpapírokba.
A fűszerezést változatosabbá tehetjük pl.: koriander, szegfűszeg, gyömbér, vagy édeskömény hozzáadásával.

Terméktapasztalat

Kattitntson és ossza meg velünk terméktapasztalatát!

Tetejére