Durum tésztaliszt receptek

Spaghetti ai gamberetti e pomodorini

Hozzávalók (2 főre):
25 dkg durum tésztaliszt
1,25 dl víz
1 kiskanál só
25 dkg tisztított garnélarákfarok
10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomszósz
1 evőkanál friss bazsalikomlevél
olívaolaj
tengeri só, frissen őrölt bors

1. A lisztből, vízből és a kiskanál sóból kb. 10 perc alatt ruganyos tésztát gyúrok és fóliába csomagolva, egy órára a beteszem pihenni a hűtőbe.
2. Kinyújtom, majd a tésztagép segítségével spagettit gyártok belőle. A tésztavizet felteszem forrni.
3. A fokhagymát a kés lapjával megroppantom, apróra vágom és forró serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdem pirítani.
4. A paradicsomokat megmosom, majd negyedekbe vágom. A forró serpenyőbe dobom a rákfarokkal együtt. Pirítom 1-2 percig, majd felöntöm a paradicsomszósszal, sózom és borsozom, hagyom pár percig főni, végül hozzáadom a rusztikusra tépkedett bazsalikomleveleket.
5. A szószt összekeverem a leszűrt tésztával és tálalom.


Durum tészta sk.

Hozzávalók 1 adaghoz
10 dkg durum tésztaliszt vagy simaliszt
kb. 0,5 dl víz (egy pár cseppel többet raktam bele, mert nem akart összeállni)
csipet só

A tészta nagyon egyszerű, a 10 dkg liszthez a vizet hozzáöntöttem, egy csipet sóval megízesítettem, és addig gyúrtam, míg gombóc lett belőle. Fél órát pihentettem. Elővettem a nyújtófámat, és hajszálvékonyra nyújtottam a tésztát. Egyéb szerszámom nem volt, így a pizzavágót vettem kézbe, és azzal csíkoztam fel. Közben vizet forraltam, dobtam bele egy csipet sót, meg a metéltet. 5 perc alatt készre főtt.

Terméktapasztalat

Kattitntson és ossza meg velünk terméktapasztalatát!

Tetejére