Szójaszelet receptek

Szójapecsenye

Hozzávalók:
szójaszelet,
fokhagyma,
ételízesítő,
koriander

Elkészítés:
A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk be­lőle a vizet. Ételízesítő és őrölt koriander keveréké­vel mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A szójaszele­tet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyáz­zunk, mert a fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki!


Rántott szójaszelet

Hozzávalók:
szójaszeletek,
tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
só,
ételízesítő,
szerecsendió,
koriander (ha van),
olaj

Elkészítés:
A szójaszeleteket puhára főzzük, majd jól lecse­pegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük.


Hirtelen sült szójaszelet

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
(4 személyre)

80 g szója szelet
1 dl olaj
1 db fűszerek

Elkészítése:

A szójaszeleteket a „kirántott szójaszelet” receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk, kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni, kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni. Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.

Terméktapasztalat

Kattitntson és ossza meg velünk terméktapasztalatát!

Tetejére