Szójaszelet receptek

Szójapecsenye

Hozzávalók:
szójaszelet,
fokhagyma,
ételízesítő,
koriander

Elkészítés:
A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk be­lőle a vizet. Ételízesítő és őrölt koriander keveréké­vel mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A szójaszele­tet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyáz­zunk, mert a fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki!


Rántott szójaszelet

Hozzávalók:
szójaszeletek,
tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
só,
ételízesítő,
szerecsendió,
koriander (ha van),
olaj

Elkészítés:
A szójaszeleteket puhára főzzük, majd jól lecse­pegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük.


Hirtelen sült szójaszelet

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
(4 személyre)

80 g szója szelet
1 dl olaj
1 db fűszerek

Elkészítése:

A szójaszeleteket a “kirántott szójaszelet” receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk, kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni, kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni. Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.

Tetejére