Rizsliszt receptek

Mandulás csirke kínai módra

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú egész csirke,
5 dkg tisztított fehér mandula,
kis doboz ananászbefőtt,
10 dkg rizsliszt,
1 dl édes fehérbor,
2 tojásfehérje,
1 teáskanál cukor,
csipetnyi törött fehér bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a sót és a borsot. A kis darabokra vágott csirkét a pácba belemártva egy órán keresztül érleljük. Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk. A pácolt, „bundás” csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és a 170 fokra felhevített olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra, tesszük, köré rakjuk a levétől leszűrt ananászbefőttet, és mandulával ízesített párolt rizzsel tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető, különleges étel.


Almás csirkeleves

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg),
2 db közepes nagyságú borízű alma,
fél tubus zöldségkrém,
1 dl tejföl,
1 csapott evőkanál rizsliszt,
késhegynyi őrölt fahéj,
ízlés szerint só,
törött fehér bors,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a zöldségkrémmel együtt kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és a kukta jelzésétől számított 20 percig főzöm. Közben az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom, és szeletekre vagdalom, majd 3 deci vízben kevés cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a rizsliszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, és fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.


Borsófőzelék

Hozzávalók:

1 kg zsenge borsó
3 nagy fej hagyma
1/2 kg répa felkarikázva
2 evőkanál vegamix
2 teáskanál majoránna, vagy lestyán,

Habarás:
1 csésze kesudió
2 csésze víz
1 evőkanál rizsliszt

Pároljuk meg a hagymát kb. 1/2 liter vízen a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a borsót, és a sárgarépát, és az egészet pároljuk puhára, szükség szerint felöntve még vízzel. Ha megpuhult, akkor adjuk hozzá a habarást, és forraljuk fel, rottyanásig.


Fokhagymás tofu pogácsák mandulás brokkolival

480 g tofu
40 g rizsliszt
800 g brokkoli
80 g szeletelt mandula

A tofut villával összemorzsoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és annyi rizs lisztet keverünk hozzá, hogy formázható masszává váljon. A masszából gombócokat formázunk, és olajozott tepsire téve 180 C fokos sütőben megsütjük. A brokkolit sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk, és leszűrjük. Vagy kicsit megpárolhatjuk, ha szeretnénk. A tofu pogácsákat a brokkoli rózsák mellé tesszük és a tetejére szórjuk a szeletekre vágott pirított mandulát.

Terméktapasztalat

Kattitntson és ossza meg velünk terméktapasztalatát!

Tetejére