Rozspehely receptek

Paradicsomkrém

2 ek. szójapelyhet 1 dl. meleg, fűszeres vízbe áztatunk. Vizet forralunk, és amikor zubog, beleteszünk 1 paradicsomot, 1 perces forralás után kivesszük, lehúzzuk a héját és villával széttörjük. Mindezt összekeverjük 1 ek. hidegen sajtolt olajjal, fokhagymával, vöröshagymával, oregánóval vagy szurokfűvel és annyi rozs-, zab- vagy búzapelyhet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen.


Gyümölcsös főtt müzli

Hozzávalók:
3 cs forró, főtt zab- vagy gabonapehely (árpa-, zab-, rozs-, búzapehely, vagy köles)
½ cs olajos mag
½ cs kókuszreszelék
½ cs szárított gyümölcs
2 cs vegyes gyümölcs
Elkészítés:
A hozzávalókat jól elkeverjük, és melegen fogyasztjuk.

Tetejére