Tönköly fehérliszt receptek

Tönköly zsemle

Hozzávalók:
150 g Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (TBL300)
150 g Fehér tönkölybúza liszt (TBL70)
12 1/2 g Friss élesztő
1 ek Oliva olaj
200 ml Víz
1 ek Burgonyapehely
2 ek Lenmag
1 tk Méz

Elkészítés:

A langyos vízbe belemorzsoltam az élesztőt, belekevertem a mézet, az olajat. A gép sütőedényébe kimértem a liszteket, sót, hozzáöntöttem a folyadékot, és a 6-os (tésztadagasztás) programon 30 perc alatt megkelesztettem a tésztát. Ezután gyúródeszkán beledagasztottam a lenmagot, majd a kész tésztát 12 db kis gombóckára osztottam. Kiolajoztam egy 12 lyukú muffinsütőt, bele a kis gombócok, 50 fokon kb. 15 perc kelesztés (duplájára nőtt), majd 200 fokon 20 perc sütés. Még melegen vízzel átkentem a tetejét, szép fényes lett. Nagyon könnyű, finom lett. Igazi, jó kis vacsi vajjal megkenve, friss salátával.

Terméktapasztalat

Kattitntson és ossza meg velünk terméktapasztalatát!

Tetejére